Eerste sportvereniging aan de slag met VIP-aanpak!

Vanuit onze visie ‘Psychologie brengt je verder!’  wil Villa VIP psychologie toegankelijk maken voor kinderen en jongeren. We willen onze VIPS laten ervaren dat een beetje kennis van psychologie voor je kan werken en je verder brengt bijvoorbeeld bij je sport! Daarom hebben we de workshop ‘Psychologie in de sport….doe er je voordeel mee’ ontwikkeld. Een workshop voor trainers en coaches van jeugdteams binnen allerlei sportverenigingen.

Donderdag 1 november 2018 doen we de aftrap van deze workshop bij  HBR, de hockeyvereniging in Berkel en Rodenrijs.

Coaches en trainers krijgen in 1 avond psychologische kennis en bruikbare tools aangereikt, waarmee zij hun teams gedurende het sportseizoen bij kunnen staan. Er is aandacht voor wat sporten te weeg brengt in je lijf en je hoofd en hoe je deze effecten zo goed mogelijk kunt inzetten. Ook het herkennen van eigen emoties en deze leren te beteugelen of juist te stimuleren om sportplezier en sportprestaties te vergroten, komt aan bod. Concrete situaties in de omgang met coach, trainer, teamgenoten, scheidsrechter, tegenstanders en publiek worden belicht. Wie kent bijvoorbeeld niet de toenemende frustratie van sportende kids, wanneer naar hun idee een scheids een onterechte beslissing neemt of een tegenstander ze fysiek of mentaal op de huid zit. Deze frustratie vraagt energie die ten koste van de focus op het spel gaat. Wat een winst wanneer de sportende kinderen dit bij zichzelf herkennen en er een positieve draai aan weten te geven, zodat alle focus bij het spel blijft. En hoe fijn wanneer je als coach of trainer langs de lijn, je team ook zo kunt coachen, dat een scheidsrechter of tegenstander op deze manier minder impact heeft.

Als sportvereniging geïnteresseerd in onze mogelijkheden om ook bij jullie op de club een avond te verzorgen? Neem contact op via de mail info@villavip.nl!