Training – Pientere peuters en knappe kleuters

Training: Pientere peuters en knappe kleuters

Voor wie?

Herkenbare situaties voor jou als ouder of professional? Vraag je je af of een jong kind voorloopt in zijn/haar ontwikkeling en wat je dan kan doen? Dan is deze training voor jou bedoeld!

Wat kun je verwachten?

Soms is het heel duidelijk dat een kind voorloopt in bijvoorbeeld lezen of taalgebruik. Maar soms zijn het (onopvallende) signalen op andere gebieden die wijzen op een ontwikkelingsvoorsprong. Waarom is het vroeg signaleren van belang? Wat kunt u als (gast)ouder, leerkracht, zorgprofessional of begeleider betekenen voor deze kinderen? Hoe kan een kind een goede start maken op school? In deze training krijgt u antwoord op bovenstaande vragen.

Hiermee gaat u de behoeftes van kinderen begrijpen en mooier daarop af stemmen. Zowel thuis als op school of de peuterspeelzaal. Onze kinderen kunnen hierdoor voldoende succeservaringen opdoen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

2 avonden

De training ‘Pientere peuters en knappe kleuters’ bestaat uit twee avonden verzorgd door twee specialisten hoogbegaafdheid / psycholoog. Zij willen je graag meenemen in deze bijzondere wereld.

Op de eerste avond komt u alles te weten over een ontwikkelingsvoorsprong, hoe u dit signaleert en wat u er mee kunt. Deze avond is voor ouders én professionals. Daarna volgt een verdiepingsavond, één voor ouders en één voor professionals. Op deze avond kunt u oefenen met het toepassen van de theorie en gaan we in op concrete casussen en vragen.

De training wordt gegeven op drie avonden:

  • maandag 15 april (ouders en professionals)
  • dinsdag 14 mei (verdieping ouders)
  • woensdag 15 mei (verdieping professionals)

De training is van 19:45 – 21:30 uur. Vanaf 19:30 inloop met koffie en thee.

Locatie: praktijk Villa VIP Berkel en Rodenrijs

SCHRIJF JE IN VOOR TRAINING 'Pientere peuters en knappe kleuters'

Ben je geïnteresseerd in deze training? Schrijf je dan in.

Prijs: per persoon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief