Training – Running Therapie

Training: Running Therapie

Running therapie

Voor wie?

Voor jongeren vanaf 12 jaar die lekker in hun vel willen zitten en zich sterker willen voelen. Niet alleen letterlijk maar juist ook figuurlijk, door minder last te hebben van piekeren en onzekere gedachten. Door samen met een therapeut hard te lopen, ga je merken dat dit als uitlaatklep werkt voor piekergedachten. Zij zullen steeds minder door je hoofd spoken en er komt meer ruimte voor positieve gedachten en ontspanning. Dit komt onder andere doordat je lijf tijdens het hardlopen “endorfine” aanmaakt, het gelukshormoon. Daarbij krijg je door het hardlopen en behalen van je eigen doelen het gevoel “yes ik kan meer dan ik dacht en als ik ergens voor ga, dan lukt me dit ook!”

Wat kun je verwachten?

Tijdens het intakegesprek maken we samen een hardloopschema voor 8 hardlooplessen, waarna je 5 kilometer achter elkaar kunt lopen.

Je rent 1 keer per week onder begeleiding van een runningtherapeut  in een groep van maximaal 4 jongeren. In je hardloopschema staat ook minimaal 1 keer in de week zelfstandig lopen opgenomen. Aan het einde van de training praten we nog na om elkaar tips te geven het vol te houden en te bespreken hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van het sterke gevoel.

Het is niet nodig al te kunnen hardlopen of een goede conditie te hebben. Alle conditie-niveaus zijn welkom! Wel moet je 12 jaar of ouder zijn en heb je hardloopschoenen en soepel zittende kleding nodig.  

We lopen met de running therapie op maandag of donderdag van 16.15 tot 17.15 en verzamelen bij het busstation onderaan de metrohalte Rodenrijs in Berkel en Rodenrijs.

Er start weer een nieuwe groep zodra er 4 aanmeldingen zijn, dus meld je vooral aan en je hoort van ons op welke datum we van start gaan!

SCHRIJF JE IN VOOR RUNNING THERAPIE

Prijs: € 295 per persoon

Kosteloos bij inschrijving via gemeente

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief