Werkwijze

tekening_kinderenVilla VIP is een psychologenpraktijk voor Very Important Persons. Wij zien jou als een VIP en richten onze behandeling op jouw unieke situatie. Daarbij maken we zeker ook gebruik van jouw talenten, vaardigheden en eigen ideeën, want die hebben we nodig om tot de beste VIP-behandeling te komen.

Het doel van Villa VIP is dat jij je binnen een zo kort mogelijke tijd weer een Important Person gaat voelen; een persoon die er toe doet, zijn problemen de baas is en met voldoende zelfvertrouwen en plezier de wereld in gaat.

Aanmelden

Vanaf 16 jaar kun jij jezelf aanmelden door het aanmeldformulier op onze website in te vullen. Ben jij jonger dan 16 jaar, dan kun jij door je ouders bij Villa VIP worden aangemeld.

Intake

In het eerste gesprek staat het kennismaken met jou en jouw ouders voorop. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is om een behandeling te starten. Tijdens de intake gaan we dieper in op de reden van jouw aanmelding. Wanneer wij met een behandeling starten, stellen wij een op jou afgestemd behandelplan op en maken wij verdere afspraken.

Behandeling

De behandeling bestaat uit individuele gesprekken met jou alleen of samen met je ouders. De gesprekken worden elke week of één keer in de twee weken gepland. In het begin zien wij elkaar meestal vaker dan wanneer de behandeling al bijna afgelopen is.

Aan het begin van de behandeling ontvang je van ons een VIP boek; jouw eigen boek, waarin jij alle stappen die je maakt kan opschrijven of erover kan tekenen. Ook vragen van jezelf, jouw ouders of leerkrachten kun  je hierin opschrijven, om ze in het gesprek met ons te bespreken. Dit boek is van jou en krijg je aan het eind van de behandeling mee. Hierin kun je terug lezen of zien hoe hard je hebt gewerkt, hoe je bent veranderd en wat jou daarbij geholpen heeft.

Binnen Villa VIP werken wij vooral cognitief-gedragstherapeutisch, wat betekent dat wij niet-helpende gedachten samen met jou gaan onderzoeken en aanpassen om zo ook jouw gedrag aan te kunnen passen. Daarnaast gaan wij oplossingsgericht te werk, waarbij wij werken aan een zo snel mogelijk herstel, zodat jij weer zo goed mogelijk kan functioneren. Daarnaast bieden wij ook behandeling voor ingrijpende gebeurtenissen, door middel van EMDR. Op www.emdrkindenjeugd.nl kun je hier meer informatie over vinden.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin